VIP Fashion Events

NISHANE

23 и 24.06.2016г.

Парфюмният пазар е необятен!
Създават се нови или се реформулират отдавна познати парфюми, но в общи линии насоката при мейнстрийм ароматите е една и съща. В което няма нищо лошо, защото така за всеки вкус и джоб има подходящ аромат!

Но има една друга категория – нишовата парфюмерия, наричана още артистична, за която не се знае много и която по своята същност е точно обратното на масовия вкус.

Ниш парфюмите са за индивидуалистите, търсещи нестандартни решения! Те описват места и събития и разказват истории, свързани с културата и традициите на една нация. Влагат се скъпи и качествени  съставки, не робуват на стандартите за ароматни композиции, не използват лицата на известни личности, които да рекламират продуктите.
Защото ниш парфюмите не се нуждаят от това!
Те са уникални сами по себе си и няма да ги намерите по рафтовете на  известните вериги магазини. Те се продават само  в избрани бутици или в специализирани онлайн магазини за нишова парфмерия.

От скоро на българския пазар присъства един нов нишов бранд, за който можем да кажем , че е прецедент, тъй като  е създаден в Турция  – страната на идеи, вярвания и култури, защото именно там Изтока среща Запада!
С удобното си географско разположение и разнообразни природни пейзажи, тя е малък рай за туристите и шопинг маниаците от всички краища на света. А градът, с който свързваме името и най-често  е Истанбул.

Разположен на два континента – Европа и Азия, Истанбул е кипящ, модерен европейски метрополис, търговски, индустриален и културен център, откъдето бележат пътя си всички нови тенденции. А смесицата на две култури и до днес определя в голяма степен неговия облик. И очарованието му е именно в удивителното му, понякога абсурдно разнообразие.

Едновременно с това, сред страстните потребители и почитатели на луксозната маркова парфюмерия, Турция имаше неласкавата репутация на страна, създаваща копия на утвърдени вече брандове.

Но през 2012г. двама души – господата Мурат Катран и Мерт Гюзел, хора с многостранни интереси, артисти по душа и призвание, решават да променят този имидж и основават първата  турска къща за нишова парфюмерия NISHANE!

Относно идеята за създаване на бранда, г-н Мурат Катран споделя в едно интервю:

„Въпреки че понякога това се пренебрегва, ние вярваме, че Истанбул е елегантен град. Мерт и аз сме Istanbulites (кореняци истанбулци) и мисля че средата и начинът ни на живот са повлияли доста на нашата марка. Една от целите ни е да отразим духа на града като люлка на много цивилизации. Истанбул има вкоренени много традиции, но също така и модерна визия и космополитна структура. И ние искаме да запазим този дух с нашите парфюмни творения.”

След почти две години на интензивни проучвания и като вземат предвид всички водещи тенденции в областта на ниш парфюмерията, креативните директори на NISHANE създават колекция под надслов: От Истанбул с любов!

Тя включва 16 унисекс аромата в концентрация екстракт парфюм, обхванали всички олфактивни групи и съобразени с всеки вкус. А благодарение на силно различимата и интензивно концентрирана формула на парфюмни масла – над 30%, всеки един аромат се усеща плътен, мек и дълбок.

Всички аромати са дело на парфюмериста Jorge Lee (колумбиец с британско гражданство,  работил за Quest и Givaudan), с изключение на Munegu, който е разработен от Sylvian Cara.

NISHANE направи своя дебют на международното изложение за нови открития в областта на ниш парфюмерията ESXENCE 2015 Milano и предизвика подчертан интерес.
През септември 2015г., наред с още 274 бранда NISHANE  участва и на традиционния международен панаир Pitti Fragranze във Флоренция, на който дефилират най-новите и най-добри предложения от света на козметиката и артистичната (ниш) парфюмерия.

Не закъсня и резултатът! В световния парфюмен обзор за 2015г. New York Times класира бранда в топ 5 на нишовите парфюмни къщи!
PASION CHOCO бе отличен в топ 10 на най-добрите зимни аромати, а MUNEGU си спечели заслужен приз в топ 25 на най-добрите парфюми за годината!

На таз годишното осмо изложение ESXENCE 2016 – Милано, бяха представени още два нови аромата на бранда,  с интригуващите имена  Fan Your Flames и Hundred Silent Ways.

Колекцията на NISHANE се продава с голям успех в повече от 20 страни и заслужено дели място по рафтовете, редом с водещи имена.

Защото ниш парфюмите са почерк на индивидуалността!
И да, те са сложна материя!
За някои са изкуство, за други прекалено скъпи и екстравагантни, за трети – неустоим порив да се докоснат до един друг свят, който рисува картини и разказва истории.
А NISHANE е именно това – всеки един аромат е уловил в детайли милиони съкровени мисли, желания, емоции и възприятия!

Бъдете уникални и неотразими с ароматите на NISHANE!

Адресът на електронния ни бутик е:  www.elmarparfum.bg